Allergifôr til hund

Dersom hunden din lider av allergier eller matintoleranse, kan det være utfordrende å finne et passende kosthold. Slik finner du riktig allergifôr til din hund. 

UniQ har et bredt utvalg fôr og kosttilskudd for aktive hunder. Vi har produkter spesielt utviklet for valper, eldre hunder og hunder med allergier.

Se våre produkter

Allergi og intoleranse hos hund

På lik linje med oss mennesker, kan våre firbeinte venner oppleve allergi og intoleranse mot enkelte matvarer og råvarer. Allergi og intoleranse er to ulike reaksjoner. 

Allergier oppstår når immunsystemet overreagerer på en ufarlig substans, som et protein i hundens mat. Allergiske reaksjoner kan føre til hudirritasjon, gastrointestinalt ubehag og andre symptomer. 

Intoleranse er en fordøyelsesreaksjon, og involverer ikke immunsystemet direkte. Symptomer kan inkludere kløe, fordøyelsesproblemer, hudutslett og pelsproblemer.

Vanlige matallergener

De vanligste matallergenene hos hunder er proteinkilder som biff, kylling, egg og meieriprodukter. Andre potensielle allergener kan inkludere hvete, mais, og soya, i tillegg til visse frukttyper og grønnsaker.

Allergier hos hunder kan utvikles over tid. Selv om hunden din tidligere har tålt disse matvarene, er det fortsatt mulig at hunden utvikler allergi med tiden.

Slik identifiserer du matallergener

Å identifisere matallergener hos hunder kan være en utfordring. 

En metode er eliminering og reintroduksjon av matvarer. Her settes hunden på en begrenset diett. Deretter reintroduseres hunden for potensielle allergener – én om gangen, for å se hvordan den reagerer. 

En annen metode å identifisere fôrallergi på er ved og gjennomføre allergitester. Disse kartlegger symptomer knyttet til ulike matvarer, og utføres av veterinæren.

Mistenker du at hunden din lider av allergi eller intoleranse, bør du alltid forhøre deg med en veterinær. 

Hva er allergifôr?

Allergifôr er designet for å tilby hunden en balansert ernæring, samtidig som den utelukker vanlige allergener. Hovedmålet er å redusere allergiske symptomer, samt bidra til hundens generelle helse og livskvalitet.

Allergifôr kommer i mange varianter for å passe hundens individuelle behov. Vanlige typer inkluderer kornfrie alternativer, enkeltproteinkilder og hypoallergenisk fôr som er laget med hydrolysert protein. Her har hydrolysert protein blitt brutt ned til små peptider, som er mindre sannsynlig å utløse en allergisk reaksjon hos hunden.

Introduksjon av allergifôr, oppfølging og justering

Når du introduserer allergifôr, bør du gjøre det gradvis over en periode på 7 til 10 dager for å unngå fordøyelsesproblemer. Det er også viktig å overvåke hundens tilstand nøye og justere dietten om nødvendig. 

Aller viktigst er det å gjøre dette i samråd med en veterinær.

I tillegg til å bytte til allergifôr, kan det også hjelpe å begrense antall ulike matvarer hunden din får. Dette inkluderer snacks og godbiter. I noen tilfeller kan tilskudd, som probiotika eller fettsyrer, bidra til å forbedre hundens fordøyelse og hud.

Viktigheten av veterinærveiledning

Søk alltid råd fra en kvalifisert veterinær ved mistanke om allergi hos hunder. De kan hjelpe med å identifisere allergener, veilede deg gjennom prosessen med en eliminasjonsdiett, samt gi råd om hvilken type allergifôr som kan være passende.

Selv om allergifôr kan hjelpe, er det viktig å huske at hvert dyr er unikt, og det som fungerer for en hund, fungerer ikke nødvendigvis for en annen.

UniQ Foods – allergivennlig hundefôr på nett’

NordicGold-serien fra UniQ er utviklet for å sikre at hunden din får i seg et sunt, næringsrikt og balansert kosthold. Våre produkter tar også hensyn til allergi og spesielle behov. 

Alle produkter inneholder naturlige ingredienser fra Danmark. 

Button label
NordicGold Balder hundemat

NordicGold – Balder

Dette hundefôret er spesielt utviklet for hunder med pelsproblemer og allergi mot kylling. Lammekjøtt er det eneste animalske produktet, noe som utelukker de fleste allergener. 

Balder helt fri for egg, melk, korn, gluten og soya. I stedet er fôret fylt med vitaminrike epler, bønner, erter og poteter. Produktet er også tilsatt hampolje og solbær, som begge inneholder naturlige GLA-fettsyrer som er viktige for et sunt kosthold.

Bestill NordicGold Balder
NordicGold Freja hundemat

NordicGold – Freja

Freja er et balansert hundefôr utviklet for drektige hunder, valper og unghunder. 

Produktet er nøye satt sammen av næringsrike proteiner, mineraler og økologiske urter, tilpasset hundens vekst. Slik sørger vi for at valpene verken vokser for fort eller for sakte. 

Flere av urtene inneholder naturlige stoffer som forebygger og bekjemper innvollsorm og parasitter. Freja er helt fri for gluten og korn.

Bestill NordicGold Freja
NordicGold Mimer hundemat

NordicGold – Mimer

NordGolds Mimer er spesielt utviklet for eldre hunder eller hunder med vektproblemer. Dette produktet har et ekstra høyt innhold av glukosamin, som er et viktig næringsstoff for å styrke brusk, leddbånd og sener. Mimer inneholder også Actiflex. 

Eldre hunder har et lavere behov for proteiner og fett. Dette har Mimer tatt høyde for. Fôret er også tilsatt egg som bidrar til å lette opptaket av mineraler og vitaminer. 

Mimer tar hensyn til hunder med allergi og er helt fri for gluten og korn.

Bestill NordicGold Mimer
NordicGold Sif hundemat

NordicGold – Sif

Sif er spesielt utviklet for hunder med sensitiv mage, urinveisproblemer og pelsproblemer. Produktet inneholder verken korn eller gluten.

Med dette fôret får hunden i seg vitaminer fra poteter, erter og gulrøtter, samt omega-3-fettsyrer fra krill og glukosamin fra skalldyr. Produktet inneholder kun sunne og naturlige råvarer.

Bestill NordicGold Sif

UniQ – din leverandør av kvalitetsfôr

UniQ er opptatt av å kun gi det beste til hundene våre. Som en av få hundematprodusenter kan vi dokumentere opprinnelsen til alle råvarene vi benytter, helt ned til fisketråler og kyllinggård. 

Gjennom flere år har vi gjennomført en rekke tester for å sikre at produktene vi tilbyr er av høy og UniQ kvalitet. 

Vi tilbyr et bredt spekter hundemat spesielt utviklet for alt fra valper og eldre hunder, til hunder med vekt- og pelsproblemer. Vi sørger for at hunden din får spise akkurat det den trenger.

Se hele NordGold-serien

Kontakt oss i dag