UniQ Foods beste valpefôr

UniQ Foods sitt valpefor er utviklet for å møte næringsbehovene hos din valp. NordicGold-serien fra UniQ Foods inneholder nøye utvalgte råvarer.

Se våre produkter

Næringsbehov hos valper

Vi forstår viktigheten av et sunt hundeliv fra start – fra de viktige ukene i livmoren, gjennom dieperioden og inn i de første selvstendige ukene. Når valpene begynner å spise selv ved 3-ukers alderen, vil kvaliteten på kostholdet være en kritisk faktor for valpens sunne utvikling.

Valper er i en intens vekstperiode og har derfor spesielle ernæringsmessige behov som må dekkes for å sikre sunn vekst og utvikling.

Hvilket fôr er best for valper?

Valper har andre næringsbehov enn voksne hunder. Derfor er det viktig at du velger et valpefôr av høy kvalitet. Alle våre ingredienser blir produsert i Danmark.

Kvalitetsingredienser

Fôret bør inneholde kilder til protein av høy kvalitet, som er avgjørende for valpens muskelutvikling. Det bør også inneholde en balansert blanding av karbohydrater, fett, vitaminer og mineraler.

Når du velger hundemat til valpen din, er det viktig å forstå hvilke ingredienser som er mest gunstige og hvilke du bør unngå.

Ingredienser du bør se etter i valpefôr

Proteinkilder av høy kvalitet bør være en av de første ingrediensene du ser etter i fôret. Dette kan blant annet inkludere kylling og fisk. Egg er også en fantastisk proteinkilde for hunder generelt.

Godt fett er en ingrediens som er fint å se etter når du velger valpefôr. Ingredienser som fiskeolje, flaxseed og kyllingfett gir essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6, som støtter hjerneutvikling, hud og pels.

Kalsium og fosfor er viktige mineraler som er viktige for valpens benvekst.

Hva bør du unngå?

Når du velger fôr til valpen din, er det visse ingredienser og komponenter du bør prøve å unngå. Disse inkluderer:

  • Kunstige konserveringsmidler: kunstige farger, smaker og tilsetningsstoffer kan potensielt forårsake helseproblemer over tid.
  • Korn og gluten: valper kan være intolerante eller allergiske mot visse kornsorter, inkludert hvete, mais og soyaprodukter. Disse ingrediensene kan også være fyllstoffer som ikke tilfører mye ernæringsverdi.
  • Sukker og salt: mye sukker og salt er ikke sunt for hunder, akkurat som det ikke er for mennesker. Overflødig sukker kan føre til fedme, mens for mye salt kan føre til dehydrering og andre helseproblemer.

Overgang til nytt fôr

Merk at det er viktig å gradvis bytte til et nytt fôr over en periode på en til to uker for å unngå fordøyelsesproblemer. Start med å blande litt av det nye fôret inn i det gamle, og øk gradvis mengden av det nye fôret hver dag.

Hovedforskjell mellom valpefôr og voksenfôr

Valpefôr og voksenfôr til hunder er utviklet forskjellig for å dekke hundens ernæringsbehov på forskjellige stadier i livet. Her er noen av forskjellene:

Proteininnhold

Valpefôr inneholder ofte mer protein enn voksenfôr. Dette er fordi valper vokser raskt og trenger ekstra protein for å støtte muskelutvikling og vekst.

Fettinnhold

Valpefôr har vanligvis et høyere fettinnhold for å dekke deres høye energibehov. Valper er generelt mer aktive enn voksne hunder og trenger derfor mer energi.

Vitaminer og mineraler

Valpefôr er formulert med høyere nivåer av visse vitaminer og mineraler, som kalsium og fosfor, som er viktige for skjelettvekst.

Mindre biter

Tørrfôrbitene er mindre for å passe til valpens mindre munn og tenner.

Kalorier

Valpefôr er ofte mer kaloritett for å dekke valpens høye energibehov.

Valpefôr av høy kvalitet

UniQ er opptatt av en sunn og balansert livsstil for hunder i alle aldre. Vi har spesialisert oss på hundefôr av høy kvalitet, spesielt utviklet for ulike hunders behov. 

Alle produkter er sammensatt av kun de beste nordiske råvarene, nøye utvalgt for å møte behovene til din firbente venn på hvert trinn i livet, fra valp til senior. I tillegg tilbyr vi spesialisert fôr tilpasset hunder med allergier eller sensitiv mage.

Våre valpefôr gir din lille firbente alt den trenger for å vokse opp sunn og sterk.

Button label
NordicGold Balder hundemat

NordicGold – Freja

NordicGold Freja – et næringsrikt, glutenfritt og kornfritt fôr til din valp, drektige tispe og voksende hund.

Det starter med morsmelken og fortsetter med Freja, som sikrer en sunn utvikling med sin rike blanding av proteiner, mineraler og økologiske urter. De nøye utvalgte ingrediensene støtter optimal vekst, forebygger leddskader og styrker fordøyelsen og immunforsvaret, mens urtene bekjemper innvollsorm og parasitter.

Med Freja kan du være trygg på at din hund får alt den trenger for en sunn start på livet.

Bestill NordicGold Freja
NordicGold Freja hundemat

UniQ Start

Start-fôret fra UniQ er spesielt utviklet for drektige tisper, valper og unghunder. 

De første 3 ukene får valper all næring de trenger gjennom morsmelken. Etter dette kan valpen begynne å spise selv. Da er UniQ Start perfekt. Dette fôret kan valpen spise frem til de er ca. 90 % utvokst. 

UniQ Start er et avbalansert fôr som sikrer de beste betingelser for vekst og skjelettutvikling. Fôret inneholder alt valpen trenger, så vær forsiktig med å legge til annet fôr eller tilskudd. 

Bestill UniQ Start

UniQ – gourmetfôr for hunder i alle aldre

Vi har utviklet en rekke hundefôr, spesielt utviklet for å møte akkurat din hunds behov. Felles for produktene er at alle ingredienser er nøye utvalgt og kan spores ned til eksakt fisketrål eller gård. 

Slik kan vi sikre at din firbeinte venn får i seg kun det beste. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål til våre produkter. 

Se hele NordGold-serien

Kontakt oss i dag