Friluftsliv med hund

Å tilbringe tid i naturen er svært gunstig for våre firbente venner. Les videre for innspill til aktiviteter og passende fôr til hunden din.

Se våre produkter

Hundene våre elsker å utforske og oppleve nye ting. Det er ingen bedre måte å tilfredsstille deres naturlige nysgjerrighet og behov for bevegelse, enn å ta dem med ut på friluftseventyr. 

Enten det er aktive fjellturer og skogsturer, eller rolige spaserturer langs kysten, er det mange grunner til at friluftsliv er bra for hunder.

Hvorfor er friluftsliv bra for hunder?

Det å være utendørs gir hunder en rekke fordeler. Det gir dem muligheten til å utforske nye lukter, lyder og omgivelser. Som aktiviserer deres naturlige instinkter og gir dem mental stimuli. 

Aktiviteter som løping, lek og svømming hjelper hunden med å opprettholde en sunn vekt og en god muskeltonus. I tillegg gir utendørsaktiviteter hundene våre muligheten til å sosialisere seg med andre hunder og mennesker. 

Dette er en av de viktigste elementene som bidrar til deres generelle trivsel og lykke.

Aktiviteter for friluftsliv med hund:

Når det gjelder friluftsliv med din firbente venn, er det mange spennende aktiviteter å velge mellom. 

Her er noen av våre forslag:

1. Fjellturer

Ta hunden din på fjellturer og oppdag vakre naturområder sammen. Fjellmiljøet tilbyr en rekke sensoriske opplevelser for hunden din. Og gir en utmerket mulighet for hunden din å få mosjon og trening. 

Terrenget i fjellene er ofte utfordrende, og det krever at hunden beveger seg i ulendt terreng, klatrer i oppover- og nedoverbakker, samt navigerer gjennom ulike typer terreng.

Husk å tilpasse turen etter hundens fysiske form og evner.

2. Sykkelturer

Har du en aktiv hund som elsker å løpe? Sykkelturer gir en utmerket mulighet for hunden din til å få fysisk trening. Ved å løpe ved siden av sykkelen får hunden en intens kardiovaskulær trening. Dette bidrar til å øke hundens utholdenhet og styrke.

Husk å bruke en spesiell sykkelholder for hunden din. Sikkerhet kommer alltid først.

3. Båtturer

Hvis du er heldig nok til å ha tilgang til båt, kan du ta med hunden din på en båttur. Båtturer gir hunden din muligheten til å utforske nye områder som vanligvis ikke er tilgjengelige fra land. 

Dere kan besøke øyer, kystlinjer, elver eller innsjøer som kan gi unike naturopplevelser for både deg og hunden din. Mange hunder elsker å svømme, og båtturer gir dem muligheten til å hoppe i vannet og nyte en svømmetur.

Husk å ha redningsvest på hunden din for ekstra sikkerhet.

4. Smidighetstrening

Aktiviser hunden din med smidighetstrening. Tren på øvelser hvor hunden hopper over hinder, løper gjennom tunneler og utfører ulike øvelser. 

Smidighetstrening bidrar til å forbedre hundens kroppsbeherskelse og koordinasjon. Dette er en flott måte å trene både hundens kropp og sinn.

Hva trenger en friluftslivhund av sikkerhet og utstyr?

Når du er ute på eventyr med hunden din, er det viktig å sørge for deres sikkerhet. 

Her er noen nødvendige ting du bør ha med deg:

1. Halsbånd og bånd til hund

Sørg for at hunden din alltid har på seg et halsbånd med ID, og at du har en pålitelig kobbel tilgjengelig.

Et halsbånd med tydelig ID-merking sikrer at hunden din blir identifisert hvis den kommer bort. Et pålitelig kobbel gir deg kontroll og sikkerhet når du går på tur. Sørg for å alltid ha disse essensielle elementene tilgjengelig for å ivareta hundens sikkerhet og velferd.

2. Mat og vann

Når du drar på lengre turer, er det viktig å sørge for å ha tilstrekkelig med mat og vann – både for deg og hunden din. Ha med nok hundemat i riktig porsjonering for å opprettholde hundens energinivå og ernæringsbehov. 

Vann er avgjørende for å holde både deg og hunden hydrert, så sørg for å ha tilstrekkelig mengde vann tilgjengelig underveis. Dette bidrar til å sikre både din og hundens komfort og velvære under turen.

3. Førstehjelpsutstyr

Når du er ute på eventyr med hunden din, er det viktig å være forberedt på eventuelle småskader eller uhell som kan oppstå. Ha førstehjelpsutstyr tilgjengelig som inneholder nødvendige forsyninger som bandasjer, desinfeksjonsmiddel, saks og annet relevant utstyr.

Det er fint å inkludere spesifikke hundeartikler som potesalve, tårepapir og eventuelle medisiner som hunden din trenger. Dette vil hjelpe deg med å takle uventede situasjoner. I tillegg til nødvendig omsorg, samt behandling til både deg og hunden din.

4. Reflekser

Når du og hunden din er ute på tur i mørket, er det viktig å sørge for at dere begge er synlige for andre. 

Bruk reflekser på halsbåndet eller fest dem på hundens kropp for økt synlighet. Dette vil bidra til å øke sikkerheten ved å gjøre hunden din mer synlig for biler, syklister og andre turgåere. 

Vis respekt for naturen

Når du nyter friluftslivet med hunden din, er det viktig å vise respekt for naturen og andre mennesker. Husk å rydde opp etter hunden din ved å plukke opp avføringen, og sørg for å respektere eventuelle leie- og båndtvangskrav. Vær oppmerksom på andre hunder og mennesker du møter på turen og vis hensyn.

Ta hunden din med på spennende eventyr i naturen og nyt det aktive friluftslivet sammen. Med riktig utstyr, ernæring og respekt for naturen vil dere oppleve fantastiske øyeblikk og skape varige minner.

Valg av riktig hundefôr betyr mye – velg NordicGold

Hva slags fór bør hunden ha? Når hunden din er aktiv og deltar i utendørsaktiviteter, er det viktig å gi den et balansert og næringsrikt kosthold.

Uniq Foods tilbyr et utvalg av produkter som er spesielt egnet for aktive hunder. NordicGold-serien er spesielt designet med tanke på hunders ernæringsbehov og inneholder nøye utvalgte ingredienser av høy kvalitet.

NordicGold Balder hundemat

NordicGold – Balder

NordicGold Balder er et spesialisert fôr for hunder med pelsproblemer og allergi. Med ferskt lammekjøtt som eneste animalske proteinkilde, unngår du vanlige allergener som kylling. Balder er fritt for egg, melk, korn, gluten og soya, og inneholder hampolje, solbær og omega-3 fra krill for hundens sunnhet. 

Fôret er beriket med vitaminrike ingredienser som epler, bønner, erter og poteter, samt glukosamin og urter. Balder hjelper mange hunder med allergier og pelsproblemer å bli symptomfrie. 

Inneholder 24% protein og 14% fett.

Bestill NordicGold Balder
NordicGold Freja hundemat

NordicGold – Freja

NordicGold Freja er et spesialfôr som passer for drektige tisper, valper og unge hunder. Med et nærende kosthold rikt på proteiner, mineraler og økologiske urter, bidrar det til en sunn og harmonisk utvikling. Fôret gir viktig næring til både tispen og de nyfødte valpene, og er avgjørende for valpenes utvikling når de begynner å spise selv. 

Freja inneholder også spesielle urter som støtter valpene og unge hunders behov, samtidig som de bidrar til fordøyelsen og immunforsvaret. Med riktig sammensetning av proteiner og mineraler hjelper Freja med å forebygge leddskader og følgesykdommer. 

Inneholder 32% protein og 18% fett.

Bestill NordicGold Freja
NordicGold Mimer hundemat

NordicGold – Mimer

NordicGold Mimer er spesielt utviklet for eldre hunder, og er også egnet for hunder med ledd- og bevegelsesproblemer eller overvekt. Med ekstra høyt innhold av Glukosamin bidrar Mimer til å styrke leddene. Fôret hensyntar hundens endrede behov med lavere nivåer av protein og fett. Det inneholder også Actiflex samt egg for bedre mineral- og vitaminopptak. 

Mimer er velegnet som diettfôr for overvektige hunder og anbefales til voksne hunder med leddskader i alle aldre. Med NordicGold Mimer trenger du ikke supplere med ekstra oljer eller næringsstoffer for å holde hunden frisk og aktiv. 

Inneholder 20% protein og 10% fett.

Bestill NordicGold Mimer
NordicGold Sif hundemat

NordicGold – Sif

NordicGold Sif er et spesialisert fôr for hunder med sensitiv mage, urinveisproblemer og pelsproblemer. Med naturlige ingredienser og uten korn eller gluten, tilbyr Sif en ernæringsmessig verdifull løsning. 

Fylt med vitaminrike poteter, erter og gulrøtter, gir fôret viktige næringsstoffer. Sif inneholder omega-3-fettsyrer fra krill, glukosamin fra skalldyr og effektive urter for å støtte hundens trivsel. Riktig kosthold med Sif kan bidra til å lindre symptomer og gi hunden en bedre livskvalitet. 

Inneholder 26% protein og 15% fett.

Bestill NordicGold Sif
NordicGold Idun hundemat

NordicGold - Idun

NordicGold Idun er et velsmakende og næringsrikt fôr designet for voksne hunder. Med de beste ingrediensene som saftig kyllingkjøtt, danske epler, sunne grønnsaker, krillolje og styrkende økologiske urter, sikrer Idun et langt og sunt hundeliv fylt med trivsel og velvære. 

Produktet er glutenredusert og bygger på en enkel filosofi om å bruke kun de beste råvarene. Idun inneholder rikelig med forebyggende egenskaper som bidrar til god appetitt, fordøyelse, sunn pels, leverfunksjon, immunforsvar, luftveier, samt ledd og bevegelsesapparat. 

Inneholder 26% protein og 15% fett.

Bestill NordicGold Idun

Vi vet at energi er (hunde)kroppens brennstoff

Vi bryr oss om innholdet i fôret vi gir til våre firbente venner. Energi er kroppens brennstoff, og for hunder er riktig ernæring avgjørende for å opprettholde god energi og vitalitet. Vi bruker derfor kun rene og naturlige råvarer som er bra for hunden, uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer.

Et balansert kosthold med riktig mengde proteiner, karbohydrater og fett bidrar til å holde hunden aktiv og livlig.

Har du noen spørsmål til våre produkter? Ta kontakt

Oppdag Uniq Foods NordicGold-serien i dag, og gi din aktive hund en ernæringsmessig balansert og smakfull opplevelse. Vi er godkjent som eksklusiv importør og er ansvarlig for all salg av UniQ-produkter til hele Norge. 

Ta kontakt med oss om du har spørsmål til noen av våre produkter, eller sjekk sortimentet av våre produkter. 

Se hele NordGold-serien

Kontakt oss i dag