Kornfritt hundefôr

UniQ tilbyr kornfritt hundefôr som inneholder nøye utvalgte råvarer av høy kvalitet.

UniQ er en hundematprodusent som utvikler næringsrik mat for aktive hunder. Vi er opptatt av å bruke naturlige og rene produkter, som vi vet nøyaktig hvor kommer fra. Alle ingredienser vi benytter kan spores ned til eksakt fisketråler eller kyllinggård. 

Se våre produkter

Hva er kornfritt hundefôr?

Kornfritt hundefôr er en type hundemat som ikke inneholder kornprodukter som hvete, mais, ris, havre eller bygg. 

I stedet brukes alternative kilder til karbohydrater, som for eksempel søtpotet, erter, bønner eller linser. Mange hundematprodusenter legger også vekt på å inkludere høyere nivåer av proteiner fra kjøtt, fisk eller egg. 

Hvorfor velge hundefôr uten tilsatt korn?

Kornfritt hundefôr kan være nødvendig av flere grunner:

Intoleranse og allergi

Noen hunder har spesifikke allergier eller intoleranser mot visse kornsorter, noe som kan føre til hudirritasjon, mageproblemer og andre helseproblemer. 

Vektkontroll

Kornfrie produkter kan bidra til å opprettholde en sunn vekt hos hunder. Mange tradisjonelle hundefôr inneholder høye nivåer av enkle karbohydrater, som kan bidra til vektøkning. 

Et kornfritt hundefôr har ofte en lavere glykemisk indeks, noe som betyr at det gir en mer stabil energiforsyning og kan bidra til å kontrollere vekten.

Kosthold og diett

Kornfritt hundefôr kan også være et godt alternativ for hunder med spesielle diettkrav, da det ofte inneholder høyere nivåer av proteiner og fiber.

Fordeler og ulemper med hundefôr uten korn

Som med enhver type hundemat har kornfritt hundefôr både fordeler og ulemper. 

Fordeler

Fordelene inkluderer potensialet for bedre fordøyelse, mindre allergiske reaksjoner, mer energi og bedre vektkontroll. Hundefôr uten kornprodukter kan bidra til bedre hud og pels, samt bedre tannhelse.

Ulemper

Dersom hunden din av en eller annen grunn har behov for å gå på en kornfri diett, er det viktig at man sørger for et balansert kosthold. Sørg for at alle næringsbehov dekkes. Vurderer du å innføre kornfri diett til hunden, bør du rådføre deg med veterinær først. 

Mange opplever at kornfrie produkter kan være dyre, da kornfritt hundefôr ofte inneholder dyrere ingredienser enn mer tradisjonelle hundefôr. Det trenger ikke være tilfellet. UniQ ønsker å tilby kvalitetsfôr til fornuftige priser. 

Hvordan velge rett produkt?

Når du velger kornfritt fôr, er det viktig å se på mer enn bare påstanden om at det er "kornfritt". Se på ingredienslisten for å sørge for at produktet inneholder høykvalitetsproteiner, sunne fettstoffer og viktige vitaminer og mineraler. 

Unngå produkter med kunstige konserveringsmidler, fargestoffer eller smaksstoffer.

Vurder også hundens alder, rase, størrelse og helsebehov når du velger kornfritt hundefôr. Noen produsenter har utviklet spesifikke formler designet for hunder i forskjellige stadier av livet, eller for hunder med spesifikke helseproblemer.

Rådfør deg gjerne med en veterinær. 

UniQ NordicGold – gourmetfôr uten gluten og korn

UniQ NordicGold er nordens gull. Råvarer og ingredienser er nøye utvalgt og sammensatt for å møte din hunds behov. Produktene er tilpasset både valper og eldre hunder, i tillegg til hunder med allergier og sensitiv mage. 

Button label
NordicGold Balder hundemat

NordicGold – Balder

Dette produktet er spesiallaget for hunder med pelsproblemer og/eller allergi. Balder er helt fri for egg, melk, korn, gluten og soya. I stedet er produktet tilsatt vitaminrike epler, bønner, erter og poteter. 

Balder inneholder også kun lammekjøtt av animalske produkter, noe som utelukker de fleste kilder til perlsproblemer og allergier, deriblant kylling som er en vanlig allergen hos hunder. 

Bestill NordicGold Balder
NordicGold Freja hundemat

NordicGold – Freja

Freja er et kornfritt hundefôr spesiallaget for drektige tisper, valper og unghunder. 

Et sunt hundeliv starter allerede i livmoren, og så snart valpene begynner å die henter de alle viktige næringsstoffer fra morsmelken. Etter 3 uker begynner valpene å spise selv. Freja passer til alle disse stadiene. 

Produktet har et høyt innhold av nøye tilpassede proteiner og mineraler, som sørger for at valpen verken vokser for raskt eller for sakte. Freja inneholder også spesielle urter som ivaretar hundens behov og bidrar positivt til fordøyelsen og immunforsvaret.

Bestill NordicGold Freja
NordicGold Mimer hundemat

NordicGold – Mimer

NordicGold Mimer er spesielt utviklet for eldre hunder og hunder som har problemer med ledd, bevegelse og overvekt. 

Mimer er tilsatt en dobbeltdose av Glukosaminet, i tillegg til omega-3-fettsyrer fra krill og Actiflex. Fôret er videre tilsatt økologisk kaldpressede raps-og hampoljer som bidrar med omegasyrer, samt Gammalinolensyre (GLA). 

NordicGold Mimer er helt fritt for gluten og korn.

Bestill NordicGold Mimer
NordicGold Sif hundemat

NordicGold – Sif

Sif er spesielt utviklet for hunder med sensitiv mage, urinveisproblemer og pelsproblemer. Produktet er fritt for gluten og korn, som er erstattet med vitaminrike poteter, erter og gulrøtter. 

Videre har Sif en spesiell blanding av omega-3-fettsyrer fra krill, Glukosamin fra skalldyr fanget ved den skandinaviske kyst, samt effektive virkestoffer fra økologiske urter.

Bestill NordicGold Sif

Velg NordicGold til din hund

Å velge riktig hundefôr er en viktig del av å ta vare på din firbente venn. Kornfritt hundefôr kan være et godt valg for mange hunder, men det er alltid lurt å diskutere kostholdsvalg med din veterinær for å sikre at du møter alle din hunds ernæringsbehov. 

Kornfritt eller ei, det viktigste er at din hund får en balansert, næringsrik diett som støtter deres helse og livskvalitet.

NordicGold-serien fra UniQ har produkter spesialtilpasset ulike behov. Alle produkter inneholder nøye utvalgte og naturlige ingredienser av høy kvalitet, som sikrer de viktigste næringsstoffene for hunden din. 

Se hele NordGold-serien

Kontakt oss i dag